{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zlatni smijeh za predstavu "Pismo iz 1920."

18.6.2012. u 16:22
0
5
Zlatni smijeh za predstavu "Pismo iz 1920."
0
Hit predstava "Pismo iz 1920.", rađena u koprodukciji BNP Zenica i Festivala MESS, čiju režiju i autorski rad potpisuje Oliver Frljić, nagrađena je Zlatnim smijehom za hrabro preispitivanje identiteta na 36. danima satire Fadila Hadžića.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Dodjela nagrada održana je u Satiričkom kazalištu Kerempuh, a nagradu za najbolju predstavu dobilo je Zagrebačko kazalište mladih za predstavu "Moj sin samo malo sporije hoda".

Na ovogodišnjem festivalu prikazano je deset komediografskih i satiričkih djela, koja su se, prema izboru kazališnog kritičara Hrvoja Ivankovića, bavila raznim oblicima porodične disharmonije.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ocjenjivački sud činili su Dora Ruždjak-Podolski, Vili Matula i Bojana Radović. Na ovogodišnji festival prijavilo se rekordnih 40 predstava, a u konkurenciji su se našle četiri zagrebačke predstave, četiri predstave ostalih hrvatskih pozorišta te dvije inozemne, među kojima i predstava zeničkog pozorišta kao jedina iz Bosne i Hercegovine.

Nagrada Zlatni smijeh, trinaesta je nagrada koju je BNP osvojilo tokom 62. pozorišne sezone te četvrta za predstavu "Pismo iz 1920.".

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: