{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zlatni smijeh za predstavu "Pismo iz 1920."

18.6.2012. u 16:22
0
5
Zlatni smijeh za predstavu "Pismo iz 1920."
0
Hit predstava "Pismo iz 1920.", rađena u koprodukciji BNP Zenica i Festivala MESS, čiju režiju i autorski rad potpisuje Oliver Frljić, nagrađena je Zlatnim smijehom za hrabro preispitivanje identiteta na 36. danima satire Fadila Hadžića.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Dodjela nagrada održana je u Satiričkom kazalištu Kerempuh, a nagradu za najbolju predstavu dobilo je Zagrebačko kazalište mladih za predstavu "Moj sin samo malo sporije hoda".

Na ovogodišnjem festivalu prikazano je deset komediografskih i satiričkih djela, koja su se, prema izboru kazališnog kritičara Hrvoja Ivankovića, bavila raznim oblicima porodične disharmonije.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ocjenjivački sud činili su Dora Ruždjak-Podolski, Vili Matula i Bojana Radović. Na ovogodišnji festival prijavilo se rekordnih 40 predstava, a u konkurenciji su se našle četiri zagrebačke predstave, četiri predstave ostalih hrvatskih pozorišta te dvije inozemne, među kojima i predstava zeničkog pozorišta kao jedina iz Bosne i Hercegovine.

Nagrada Zlatni smijeh, trinaesta je nagrada koju je BNP osvojilo tokom 62. pozorišne sezone te četvrta za predstavu "Pismo iz 1920.".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: