{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


“Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra”

S
Sarajevo-x.com
23.10.2008. u 09:02
0
0
“Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra”
0
“Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra”
Direkcija internacionalnog teatarskog festivala MESS dodijelit će nagradu “Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra” Massimu Schusteru, osnivaču pozorišta “Théâtre de l’Arc-en-Terre”.
Nagradu ovom "najvećem međunonarodnom lutkarskom solisti" će uručiti direktor festivala MESS, reditelj Dino Mustafić, u prigodnoj ceremoniji koja će se održati u Pozorištu mladih, 25. oktobra u 19:30 sati.

Direkcija MESS-a je ovu odluku donijela ne samo na osnovu impresivne međunarodne pozorišne karijere Massima Schustera nego i zbog humanosti i hrabrosti koju je 1994. godine pokazao dolaskom u Sarajevo kako bi stanovnicima, opsadom izmučenog grada, poklonio svoju umjetnost.

Početkom januara 1994. godine Massimo Schuster u Pozorištu mladih izvodi predstavu "Karta" koja se sastoji od tri priče od kojih je jedna posvećena Sarajevu. U decembru iste godine Massimo se ponovo vraća u Sarajevo kako bi režirao u Pozorištu mladih režirao predstavu "Okovani Ibi" (Alfred Jarry) koja je premijerno izvedena 4.2.1995. godine.

Massimo Schuster je izuzetno zaslužan što je naša zemlja primljena u međunarodnu asocijaciju lutkarskih pozorišta(UNIMA), ističu iz MESS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: