Glumac otvoreno
10

Zlatan Zuhrić Zuhra: Ljude najviše nasmiju priče o našoj svakodnevnici

Piše: L. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Hrvatski glumac Zlatan Zuhrić Zuhra je prije nekoliko dana ponovo nastupio pred sarajevskom publikom sa Tinom Sedlarom i predstavom "Ocat i sin". Predstava je postigla odličan uspjeh u cijelom regionu, a u Sarajevu uvijek uspije nasmijati publiku do suza.

"Situacije iz predstave su pretežno iz ličnog života jer ja imam sina, koji je upoznao glumca koji tumači njegov lik u predstavi kako bi on shvatio kako da što bolje odradi tu ulogu", započeo je Zuhra, dodavši da je zadovoljan reakcijama publike.

Ekipa predstave se vodi reakcijama sarajevske i splitske publike jer znaju da od njih uvijek mogu očekivati iskrene reakcije, bez imalo "ustezanja i kurtoazije".

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Priča prati oca i sina koji prvi put u životu počinju živjeti sami i koji se u novonastaloj situaciji teško snalaze. Dok otac shodno iskustvu teži sigurnijim metodama, sin je tipičan primjer brzopletog modernog mladića koji ne voli da mu "stari" stalno soli pamet, već voli "sve što vole mladi". Otac je isplanirao cijeli dan, ali sin ima druge planove jer se sprema na sastanak sa djevojkom.

"Pripremamo nešto što bi trebao biti kao nastavak predstave, ali više informacijaće biti dostupno uskoro", kazao je.

Zuhra je prije stupanja u glumačke vode studirao elektrotehniku i informatiku. Ipak, gluma mu je bolje sjela te je humor nešto što želi nastaviti dijeliti s ljudima pred kojima nastupa. Mnogi ga zbog predstava i uloga koje je tumačio vide kao osobu koja je uvijek nasmijana i puna šala, te smatraju da njemu nikad nije dosadno kući, ali glumac to negira i kaže kako je kući "najdosadniji".

"Mislim da smo svi mi u regiji rođeni za to da od tih paradoksnih stvari napravimo komediju zato jer su nekad te situacije i blesave i bizarne i paradoksalne. Naše ljude nije teško nasmijati, dovoljno je da im na određeni način ispričate neku situaciju iz naše svakodnevnice", priča glumac.

Kao jednu od najdražih saradnji ističe onu sa glumcem Mustafom Nadarevićem, kojeg veže za sve kvalitetne filmove u regiji, a s kojim je imao priliku sarađivati na setu serije Lud, zbunjen, normalan.

"Odrastao sam posmatrajući Mustafu, ja ga zovem Robertom DeNirom naših prostora jer je napravio dosta dobrih filmova i serija. Ali i ostatak ekipe serije je odličan", kaže.

Ističe da redovno obilazi Bihać i Cazin, te nikad ne propušta priliku da posjeti očev rodni kraj. Tamošnje ceste mu odgovaraju jer je bajker i voli provoditi slobodno vrijeme na motoru.