|

Zimski muzički maraton ovog petka u Sarajevu

Zimski muzički maraton ovog petka u Sarajevu
17
Klix.ba
19.12.2017. u 13:21
0
komentara
17

dijeljenja
Zimski muzički maraton ovog petka u Sarajevu
IMKA koncertna sezona nastavlja seriju neobičnih koncerata u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.
Grupa muzičkih entuzijasta, volontera Inicijative mladih za kreativni angažman IMKA, sa ciljem da sugrađanima ponudi nesvakidišnji oblik zabave petkom i subotom navečer, četvrti put zaredom organizuje IMKA muzički maraton.

IMKA zimski muzički maraton održava se jednom mjesečno, a prvi koncert u nizu zakazan je za petak, 22.12.2017. s početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan i nisu potrebne rezervacije.Muzika trube, klarineta, klavira i klasične gitare kao i specijalni nastup kvarteta klarineta iz Zadra ima za cilj opustiti i zabaviti sve prisutne. Očekuju veliki broj omladine, porodica s djecom i starije populacije.

"Najviše nas raduje kad u publici vidimo stare znalce muzičkog izražaja, a i buduće muzičke nade i ljubitelje poznavaoce prave muzike", poručuju organizatori.

Izvođači Samuel Marques, Tamir Rahamim, Giosue De Vincenti, Nikolay Marinov, Farah Onescuk i Ivan Andrijević dolaze iz Izraela, Portugala, Italije, Hrvatske, Bugarske i Bosne i Hercegovine, a premijerno će u Sarajevu izvoditi djela kompozitora muzike svojih krajeva i bezvremenih klasika za njihove instrumente.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.