{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zima u Muzejskom kvartu u Beču

S
Sarajevo-x.com
22.11.2007. u 12:09
0
0
Zima u Muzejskom kvartu u Beču
0
Zima u Muzejskom kvartu u Beču
Jedan od najvećih kulturnih areala na svijetu – Muzejski kvart u centru glavnog grada Austrije – i ove godine posjetiocima u zimskim mjesecima od 15. novembra pa sve do 6. januara naredne godine nudi brojna kulturna dešavanja.
U sklopu Muzejskog kvarta nalaze se neki od renomiranih bečkih muzeja: Muzej moderne umjetnosti Fondacije Ludwig (MUMOK), Leopold Muzej, brojne umjetničke galerije, Centar arhitekture Beč i dr. Po širini tematskog sadržaja i ponuda, bečki Muzejski kvart je jedinstveni kulturni areal širom svijeta.

Pored brojnih izložbi u pomenutim muzejima, u naredna tri mjeseca pažnju privalači i bogati muzički i sportski program unutar areala. Hip-hopom je 15. novembra već otvorena ova zimska manifestacija, a do kraja godine će u "dj-boxu“ dj-evi iz cijele Evrope svojim ritmovima "zagrijavati“ posjetioce.

Sportom i svjetlosti razbiti zimsku tjeskobu, moto je ovogodinšnje manifestacije u Muzejskom kvartu. Ulaz u kvart u večernjim satima krase svjetlosne videoprojekcije austrijskog dizajnera Fritza Fitzkea, a ljubiteljima zimskog sporta, kako profesionalcima tako i amaterima, osvjetljena karling-staza svake večeri nudi priliku da pokažu svoje umijeće.

Kultni ležajevi unutar kvarta, na kojima posjetioci ljeti uživaju u suncu, sada su pretvoreni u "ledenu palaču“ gdje se svi mogu ugrijati toplim napicima, koji su na dan otvorenja služeni besplatno.

Muzejski kvart do 6. januara iduće godine nudi takodjer bogat program za one najmlađe – poput ulične trke auta na daljinski upravljač, a ponudu će upotpuniti božićni bazar od 30. novembra do 02. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: