Kultura
9

Zijah Sokolović otvara Dane komedije "Smijeh je lijek"

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Predstavom “Međuigre 0-24” Zijaha Sokolovića večeras se otvara 20. festival komedije “Smijeh je lijek” u organizaciji JU Centar za kulturu“Sarajevo“.

Na festivalu koji se održava od 1. do 7. aprila nastupit će : Zijah Sokolović s predstavom “Međuigre”, Milan Gutović “Obično veče”, Lela Margetić i Pero Kvrgić “Stilske vježbe, Josip Pejaković “Ućerivanje” , i Alternativna grupa Rajvosa “Bosanski lonac”.

Na danas održanoj pres konferenciji o Festivalu komedije govorili su direktor Centra za kulturu Senad Bostadžić, Zijah Sokolović i Josip Pejaković.

Bostandžić je podsjetio da je ovo jedinstven festival te vrste koji se održava u Sarajevu, te da Centar za kulturu njeguje komediju i izrazio nadu da će u idućoj godini biti formiran Teatar komedije. Kako je rekao Bostandžić za 20. festival nastupit će vrhunski umjetnici.

Josip Pejaković čija je nova predstava “Ućerivanje” uvrštena u program ovog festivala rekao je da će publika imati priliku da pogleda pet vrhunskih ostvarenja.

Za Zijaha Sokolovića koji je kako kaže sretan što ga zovu na festival, festival je više od teatra. On je socijalizacija, druženje…

Ulaznice za sve predstave koštaju 10 KM.

Na ovoj manifestaciji smijeha nema pobjednika, nema nagrada, postoji samo želja da posjetioci uživaju u izvedbama vrhunskih interpretatora.

Pokrovitelj projekta je osnivač JU Centar za kulturu“Sarajevo“, Općina Centar Sarajevo, dok su festival pomogli Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad.