{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zijah Gafić dobitnik još jedne prestižne nagrade

S
11.4.2007. u 15:09
0
0
Zijah Gafić dobitnik još jedne prestižne nagrade
0
Zijah Gafić dobitnik još jedne prestižne nagrade
Afganistan, Foto: Zijah Gafić
Nakon nagrade Getty Images 2007 koju je dobio početkom godine, bh. fotograf Zijah Gafić dobitnik je još jednog prestižnog priznanja – godišnje nagrade uglednog njujorškog magazina Photo District News.
Riječ je o nagradi koja se već 23. godinu dodjeljuje u devet kategorija, a naš je fotograf nagradu dobio u kategoriji "personal work" za reportažu urađenu u Afganistanu tokom novembra prošle godine. Nagrada će Gafiću lično biti uručena polovinom maja ove godine u New Yorku, a kako saznajemo nagrađena reportaža Zijaha Gafića u najužem je izboru za još jednu nagradu – American Photography, godišnji pregled dostignuća u savremenoj fotografiji.

Zijah Gafić ovih je dana boravio u Libanu gdje je završio posljednji foto esej projekta ‘Troubled Islam – Short Stories From Troubled Societies’ i time okončao rad na svom dugogodišnjem projektu, za koji je početkom ove godine i dobio prestižnu nagradu Getty Images 2007.

Inače, Sarajlije do 12. aprila u Kuršumli-medresi mogu pogledati izložbu ranih radova ovog najznačajnijeg bh. fotografa. Izložene fotografije dio su Gafićeve izložbe Aftermath iz 2004. godine, a snimljene su u Bosni i Hercegovini u periodu između 2000. i 2004. godine. Neke od fotografija objavljene su u nekim od vodećih svjetskih magazina poput New York Times Magazinea, The Sunday Times Magazinea, Telegraph Magazinea i drugih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: