{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


„Zid dječjih zahtjeva“ na Kid's festivalu

S
13.6.2009. u 16:12
0
0
„Zid dječjih zahtjeva“ na Kid's festivalu
0
„Zid dječjih zahtjeva“ na Kid's festivalu
Velikom „šarenom paradom“ kroz centar grada, uz više od 500 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i projekcijom filma iz festivalskog programa, jučer je u Sarajevu otvoren 6. Kid's festival.
„Šarena parada“ je, uz učešće klovnova, orkestra, žonglera i velikog broja mališana krenula od Sebilja na Baščaršiji kroz gradsku jezgru, sve do Predsjedništva BiH, a zatim prema kompleksu Zetra. U Olimpijskoj dvorani Zetra u 18 sati prikazan je i prvi festivalski film „Alvin i vjeverica“.

Kid's festival će ove godine ugostiti djecu iz oba bh. entiteta, a sve mališane očekuje dobra zabava i druženje.

U okviru festivala, UNICEF će sa partnerima i volonterima, organizirati radionice, takmičenja i kvizove o temi prava djece, socijalne inkluzije i škola – prijatelja djece. Ono što je posebno interesantno jeste „Zid dječjih zahtjeva“, koji će biti postavljen u UNICEF-ovom kutku, a na koji će svi mališani moći upisati svoje zahtjeve vlastima i donosiocima odluka.

„Ove godine obilježavamo dvadesetogodišnjicu donošenja Konvencije o pravima djece i ovo je savršena prilika da djeca kažu vlastima šta očekuju od njih, šta im je potrebno kako bi živjeli veselo i bezbjedno djetinjstvo i kako bi izrasli u zdrave, sposobne i sretne ličnosti“, rekla je Anne Claire Dufay, v.d. Predstavnica UNICEF-a.

Dječji zahtjevi će po okončanju Festivala biti proslijeđeni u nadležna ministarstva i institucije zadužene za zaštitu dječjih prava zagarnatovanih Konvencijom o dječjim pravima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: