{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ženski vokalni ansambl "Allegro" ponovo u Kairu

26.9.2014. u 12:14
87
1
Ženski vokalni ansambl "Allegro" ponovo u Kairu
87
Na poziv egipatskog ministarstva kulture i direktora i osnivača fondacije Samaa dr. Intesar Abdel Fataha, a uz podršku i pomoć bosanskohercegovačke ambasade u Kairu, Ženski vokalni ansambl "Allegro" učestvuje na Internacionalnom festivalu pjevanja i duhovne muzike koji se održava od 20 - 27 septembra u Kairu.
Allegro je svoje prvo ovogodišnje predstavljanje imao već prilikom ceremonije otvaranja, a tokom festivala održat će četiri cjelovečernja koncerta na različitim lokacijama koje su od velike važnosti za sam grad, poput palate El Ghoury, teatra El Medan, ulice Al Moez te Citadele Salah El Deen, promovišući duh bosanskohercegovačke muzičke tradicije.

Pored Bosne i Hercegovine na festivalu učestvuju i grupe iz Egipta, Pakistana, Zambije, Tunisa, Sjedinjenih Američkih Država, Bangladeša, Indije, Indonezije, Jordana, Sirije, Nigerije i Kine.

Ženski vokalni ansambl "Allegro" sa velikim zadovoljstvom i uzbuđenjem očekuje ceremoniju zatvaranja festivala koja će se ove godine održati na platou ispred egipatskih piramida i veličanstvene Sfinge, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: