{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenički glumci na Glum Bal festivalu u Nišu

Z
1.11.2011. u 15:35
0
0
Zenički glumci na Glum Bal festivalu u Nišu
0
Zenički glumci na Glum Bal festivalu u Nišu
Bosansko narodno pozorište Zenica učestvovat će na prvom Pozorišnom balkanskom festivalu glumačkih ostvarenja ''Glum Bal'', koji se održava u organizaciji Narodnog pozorišta Niš.
Zeničko pozorište će na Festivalu učestvovati predstavom ''Zatvorenih očiju'' i jedino je bosanskohercegovačko pozorište čija je predstava zadovoljila kriterije selektora Festivala.

Festival će biti svečano otvoren premijerom predstave niškog teatra Isti-na, a zenički glumci nastupaju u srijedu. Tokom sedam dana festivalska publika će pored Zeničana imati priliku pogledati predstave iz Sofije, Subotice, Zrenjanina, Skoplja i Varne. Članovi žirija Petar Božović, Žarko Radić i Slobodan Milatović odlučit će ko će dobiti nagrade ove godine za najbolja glumačka ostvarenja.

''Ovo je mala priča o ženama, koje kroz terapiju razgovorom spoznaju sopstvene i tuđe strahove, zablude i predrasude, kao i želje i nadanja. Samo slušanje i prihvatanje tuđe različitosti je put ka empatiji i pomoći drugima. Likovi u ovom komadu su na putu spoznaje o sebi i drugima i to im pomaže da svoj život nastave dalje ili barem da pokušaju iznova'', kaže o predstavi rediteljica Lajla Kaikčija.

U zeničkoj predstavi 'Zatvorenih očiju igraju Uranela Agić-Burina, Sabina Kulenović, Lana Delić, Anđela Ilić, Saša Handžić, Nerman Mahmutović i Igda Jarić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: