{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zeničani se opustili uz predstavu "Audicija" Željka Ninčića

S
18.1.2012. u 08:38
0
4
Zeničani se opustili uz predstavu "Audicija" Željka Ninčića
0
U utorak uvečer je u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, pred oko 100 gledalaca odigrana predstava "Audicija", autorsko djelo glumca Željka Ninčića.
Originalna predstava nastala je 1984. na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Studenti prvih generacija glume razvijali su, uz pomoć profesora Emira Kusturice i Bore Stjepanovića, zadatak koji se zvao "Skica za lik i imitacija" te su tako dobili prvu "Audiciju".

Prvu postavu činili su tadašnji studenti: Željko Ninčić, Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Kecojević, Senad Bašić, Branko Đurić i Mladen Nelević, a predstavu je odgledalo oko 2,5 miliona ljudi.

U izmijenjenom obliku, prlagođena sadašnjem vremenu, izvodi se "Audicija" kao autorsko djelo jednog od glumaca prve postave, Željka Ninčića.

"Audicija je samo jedan kontinuitet rada, jednostavno je to jedan nastavak. Audicija je vid izražavanja mojih stavova, kako glumačkih, tako i životnih. Rijetko kad imamo prliku biti na daskama koje život znače i lijepo je osjetiti tu atmosferu ovdje u pozorištu sa ovakvom publikom. Predstava je bila uspješnja, ljudi su zadovoljni, a to je najbitnije u ovo vrijeme, da nas malo oraspolože, nasmiju, ali i da na neki šaljiv način dotaknemo neke ozbiljne teme“, izjavio je Ninčić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: