|

Zenica: Sve spremno za Carski ruski balet i "Labuđe jezero"

Zenica: Sve spremno za Carski ruski balet i "Labuđe jezero"
91
Piše: E. M.
5.12.2014. u 13:15
9
komentara
91

dijeljenja
1/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
U Gradskoj areni u Zenici u nedjelju 7. decembra bit će održan svjetski spektakl "Labuđe jezero" u izvedbi Carskog ruskog baleta. Na današnjoj konferenciji za novinare organizatori su iznijeli detalje o samom događaju, ali su i istakli da je interesovanje veliko te da je veoma mali broj karata ostao u prodaji.
Carski ruski balet je osnovan 1994. godine, a posljednjih godina neprestano su na turnejama, gdje izvode uglavnom klasične balete. Zahvaljujući Gradskoj areni Zenica i radiju Kameleon, Carski ruski balet će u nedjelju 7. decembra gostovati u Zenici.

Izvršni producent i direktor radija Kameleon Zlatko Berbić je sa predstavnicima Gradske arene u Zenici organizator ovog događaja, koji će u nedjelju biti održan u Zenici, a koji je prije nešto više od deset dana održan u Tuzli. Berbić je kazao da je ovo poklon Zenici i Tuzli za dobijanje statusa grada.

Baletna predstava koja je rađena na muziku slavnog ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog je jedna od najljepših baletskih predstava za koju i u Zenici vlada veliko interesovanje. Direktor Gradske arene u Zenici Feđa Jovanović je kazao da su najskuplje karte najprije rasprodate.

"Arena je jedan od najljepših objekata, ne samo u BiH, već i u regiji i vjerujemo da će zadovoljiti sve potrebe koje iziskuje jedna takva manifestacija. Štampan je veliki broj karata, a dvije trećine karata su već prodate. Najskuplje karte su prve prodate i to pokazuje da je ovo dobar pogodak. Za pola minute smo se usaglasili sa organizatorima da je ovo projekat koji je potreban Zenici i nadam se da će u nedjelju Zenica biti domaćin svim gradovima BiH, ali i regije", izjavio je Jovanović.

U ime Grada Zenice novinarima se obratio Arnel Kalušić koji je kazao da je Zenica dala na raspolaganje sve svoje resurse kako bi se uspješno organizovao najveći kulturni događaj u ovom gradu.

Direktorica baletnog centra "Ars" iz Zenice Biljana Trifković čestitala je organizatorima na događaju koji će njihovim polaznicama pružiti jedinstvenu priliku da uživaju, a dvije polaznice "Ars" centra će učestvovati u ovoj manifestaciji prije nastupa Carskog ruskog baleta.

Iz organizacionog odbora su zamolili sve posjetitelje da se prilikom održavanja baletnog spektakla pridržavaju pravila koja će biti jasno istaknuta prije samog početka događaja, a sve u cilju što bolje i kvalitetnije atmosfere za vrijeme izvedbe "Labuđeg jezera".

Iz Gradske arene Zenica su saopćili da je trenutno u prodaji preostali kontingent ulaznica za mjesta na tribinama, po maksimalno povoljnoj cijeni od 8 KM. Ove ulaznice će biti u prodaji na biletarnici Arene do nedjelje.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...