Godišnji koncert Omladinskog hora
0

Zenica: Na "Sweet Memories 3" gost Armin Muzaferija

ZEDA
Omladinski hor Zenica ovih dana vrijedno radi i priprema svoj tradicionalni godišnji koncert, koji će se ove godine održati pod nazivom Sweet Memories 3. Ove godine nastup pred zeničkom publikom podrazumijeva premijerno i postpremijerno izvođenje cjelovečernjeg koncerta evergrin muzike koji će se održati 16. i 17. decembra u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.
Na koncertu će biti izvedeno čak 27 kompozicija u dva dijela u ukupnom trajanju od dva sata. U prvom dijelu koncerta bit će izvedeni evergrini sa šireg područja regije Zapadnog Balkana, a drugi dio sadrži svjetski poznate evergrine. Iako će biti izvedene dobro poznate melodije, iznenađenje koncerta će biti odlično utrađeni aranžmani za neke kompozicije.

Zanimljivost ovogodišnjeg koncerta Omladinskog hora Zenica je da će kao gost nastupiti mladi pjevač Armin Muzaferija koji će se predstaviti na drugačiji način, što će biti i malo iznenađenje za sve fanove ovog pjevača.

''Nakon ostvarene saradnje sa članovima hora na mom koncertu u Zenici dogovorili smo se da nastavimo sarađivati i evo dobio sam poziv da budem njihov gost na tradicionalnom godišnjem koncertu. Iako sam mislio da ću pjevati neke svoje hitove dobio sam posebne zadatke, kao i svaki član hora, i do sada vidim da će to biti izvanredan koncert, što me posebno veseli. Sa članovima hora nije teško raditi, a organizacija je na vrhunskom nivou i tek sada shvatam neke ranije odnose o kojima sam slušao. Sada znam zbog čega je Safet Isović tražio da nastupa sa Omladinskim horom Zenica, oni kada pjevaju to je kao velika utakmica, takmiče se ko će bolje - pjevač ili hor. Ovo mi je sjajno iskustvo, ali i čast da nastupam sa horom koji je pratio velikana kakav je Safet Isović. Za koncert mogu reći da će biti sjajan, a ja ću pjevati nešto drugo čega nema na mojim snimcima'', kaže Armin Muzaferija.

I ove godine kao solisti hora nastupit će Kanita Alić, Jasna Porčić, Alen Seferović i Ajdin Huskić, a stalna muzička pratnja su bend Pakt 5 i orkestar Armina Hodžića.