Čisti humor
20

Željko Pervan stiže u Tuzlu sa stand up predstavom "Na komadiću Evrope"

Klix.ba
Željko Pervan, najbolji stand up komičar na ovim prostorima, izvest će svoju predstavu "Na komadiću Europe" u JU Bosanskom kulturnom centru TK Tuzla 24.04.2017. godine od 20 sati.

Pervan je majstor improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevnice. Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost. U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta: "Pervanov dnevnik" na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče sedmičnih političkih tema i obrađuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način te serija "Kud puklo da puklo" na Nova TV koja ruši sve rekorde gledanosti. Podaci istraživanja AGB Nielsena govore da tu seriju gdje Pervan igra jednu od glavnih uloga dnevno gleda čak 820.000 gledatelja.

Pervan je javnosti možda najpoznatiji po humorističkom showu "Večernja škola". U toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim i Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu.

Ulaznice po cijeni od 15 KM možete kupiti u Marketing službi BKC Tuzla i u CD shopu Sejo & Vili, a informacije i rezervacije na 035 / 311 070.