{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Zečija rupa" sa sjajnom Selmom Alispahić u SARTR-u

24.12.2012. u 08:29
0
0
"Zečija rupa" sa sjajnom Selmom Alispahić u SARTR-u
0
"Zečija rupa" sa sjajnom Selmom Alispahić u SARTR-u
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra 24. decembra 2012. od 20 sati publika će moći pogledati predstavu "Zečija rupa", u režiji Roberta Raponje.
Predstava je svoju premijeru imala 12. novembra 2011. godine u Sarajevskom ratnom teatru, a do sada je ostvarila gostovanja u Zenici, Goraždu i Jajcu, gdje je, na Pozorišnim igrama u Jajcu, Selma Alispahić dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, a Alban Ukaj za najbolju mušku ulogu.

Ulaznice za ovu predstavu se mogu kupiti na blagajni teatra po cijeni od 5 KM, a penzioneri, studenti i učenici srednjih i osnovnih škola ulaznice mogu dobiti uz popust.

"Zečija rupa" je nastala po tekstu Dejvida Lindsaya-Abaiera, koji je svoju najveću noćnu moru, strah od gubitka djeteta pretočio u ovaj biser savremene dramaturgije, za koji je 2007. godine dobio Pulitzerovu nagradu.

Predstavu je režirao Robert Raponja, gost iz Hrvatske, koji nije nepoznat našoj publici, jer je pored ove režirao i predstave koje su naišle na izvanredan prijem publike - najuspješniju predstavu Sarajevskog ratnog teatra "Ay, Carmela", zatim, "Caroline Neuber", "To je raj, lutko moja", "Zagrljenici" i "U plamenu". I ovoga puta njegov angažman ukazuje da se radi o takvom tekstu koji ima emotivno uporište u životnim situacijama, često bolnim ali iskrenim, koje nikoga, ni glumce kao ni publiku, ne ostavljaju ravnodušnim. "Zečija rupa" je premijerno izvedena 12. novembra 2011. godine u Sarajevskom ratnom teatru, te je naišla na odličan prijem kod publike.

Glumački ansambl predvodi prvakinja Sarajevskog ratnog teatra Selma Alispahić, koja je u gotovo svim Raponjinim predstavama bila protagonistica, a ovog puta igra uz Albana Ukaja, Maju Salkić, Jasenka Pašića i Anu Miu Milić, te gošću Halimu Mušić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: