26. marta
3

"Zečija rupa" na sceni Sarajevskog ratnog teatra

Sarajevo-x.com
Nova predstva "Zečija rupa" bit će izvedena na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a 26. marta u 20:00 sati.

"Zečija rupa" je nastala po tekstu Dejvida Lindsaya – Abaiera koji je svoju najveću noćnu moru, strah od gubitka djeteta, pretočio u ovaj biser savremene dramaturgije, za koji je 2007.g. dobio Pulitzerovu nagradu.

Predstavu je režirao Robert Raponja, gost iz Hrvatske, koji nije nepoznat našoj publici (režirao je predstave koje su naišle na izvanredan prijem publike: "Ay, Carmela", "Caroline Neuber", "To je raj, lutko moja", "Zagrljenici" i "U plamenu") . I ovoga puta njegov angažman ukazuje da se radi o takvom tekstu koji ima emotivno uporište u životnim situacijama, često bolnim ali iskrenim, koje nikoga, ni glumce kao ni publiku, ne ostavljaju ravnodušnim.

"Zečija rupa" je duboka, dirljiva drama sa iznenađujućim momentima briljantnog humora.

Predstava je premijerno izvedena 12. novembra i, ako je suditi po dosadašnjem uspjehu, bit će to još jedna hit predstava.

Glumački ansambl predvodi prvakinja SARTR-a Selma Alispahić, koja je u gotovo svim Raponjinim predstavama bila protagonistom, a ovog puta igrajući uz partnere Albana Ukaja, Maju Salkić, Jasenka Pašića i Anu Miu Milić, te gošću Halimu Mušić.

Predstava počinje u 20:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti svaki radni dan od 10:00 do 12:00 sati u prostorijama teatra, te dva sata prije početka predstave na blagajni teatra. Rezervacije na telefone 033 664 070 i 061 434 846.