Kultura
0

Zbog Dana žalosti odgođena predstava "Vremenski tunel" u Pozorištu mladih

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zbog Dana žalosti koji je proglašen 15. oktobra 2015., povodom rudarske nesreće u Rudniku mrkog uglja Kakanj, prva repriza predstave Vremenski tunel, umjesto u četvrtak 15. oktobra, bit e odigrana u subotu 17.10. u 20 sati u Pozorištu mladih.

Predstavu "Vremenski tunel", prema tekstu Nenada Veličkovića režirao je Admir Glamočak, a igraju: Ajla Cabrera, Alen Muratović, Aldin Omerović, Edin Avdagić, Sanin Milavić, Semir Krivić, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Damir Kustura, Suada Ahmetašević, Elma Ahmetović i Mirza Tanović.

U pitanju je predstava koja je 2007. godine već igrana u Pozorištu mladih i koja će uz neke od novih glumaca oživjeti svoj povratak sa željom da je imaju priliku vidjeti i nove generacije.

Reditelj Admir Glamočak je pojasnio kako je predstava obnovljena na inicijativu glumaca i uvedene su neke promjene.

"U pitanju je predstava koja je imala vrlo dobar prijem kod publike, a koju smo igrali ne samo u BiH, nego u čitavoj regiji. Želimo sarajevskoj pozorišnoj publici ponovo ponuditi jednu dobru predstavu s odličnom glumačkom postavom i vrlo dobrom energijom", kazao je Glamočak na jučer održanoj konferenciji za medije u Pozorištu mladih.