10. festival bh. drame "Zenica 2011"
0

Zbog besparice otkazana predstava "Otac na službenom putu"

FENA
Zenica
Zenica
Direkcija Festivala bosanskohercegovačke drame "Zenica 2011" kako je potvrđeno danas iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, iz objektivnih razloga finansijske prirode, bila je prinuđena otkazati i izuzeti iz programa predstojećeg 10. Festivala bh. drame koji počinje 20. maja, predstavu beogradskog Ateljea 212, "Otac na službenom putu".

"Bosansko narodno pozorište Zenica, u čijoj se organizaciji i produkciji realizuje i ovaj jubilarni Festival, ostalo je uskraćeno za značajna sredstva Ministarstva civilnih poslova BiH koja su činila osnovu budžeta prošlogodišnjeg Festivala.

Uz podsjećanje na činjenicu da sredstva sa nižih nivoa vlasti nisu uvećavana, informišemo javnost da je Direkcija Festivala morala otkazati i izuzeti iz festivalskog programa predstavu 'Otac na službenom putu'", saopćeno je BNP Zenica.

Festival bh. drame "Zenica 2011" trajat će od 20. do 29. maja i u tom periodu bit će izvedeno 12 predstava, od kojih 10 u tzv. takmičarskom programu.

U planu je i održavanje 28 tzv. pratećih programa. Festival će otvoriti predstava "Stranci – bosanski kvintet", koju će premijerno izvesti ansambl BNP Zenica.