Plesne koreografije
8

Završni koncert Sarajevo Winter Dance Projecta u Pozorištu mladih Sarajevo

Klix.ba
U Pozorištu mladih Sarajevo će u utorak, 16. januara, u 19:30 sati biti izveden završni koncert Sarajevo Winter Dance Project.

Prvi Sarajevo Winter Dance Project namijenjen za sve učenike osnovnih i srednjih baletnih škola i studija, kao i za profesionalne plesače, organizira Tanzelarija, organizacija za promociju savremenog plesa, u periodu od 10. do 16. januara.

Sarajevo Winter Dance Project je koncipiran tako da svi polaznici mogu pohađati radionice iz tri plesna pravca: klasični balet, savremeni ples i jazz theater dance. Svaku radionicu će voditi jedan od eminentnih plesnih pedagoga iz regiona -Claudia Sovre iz Slovenije, Ema Janković iz Hrvatske i Luka Živković iz Srbije.

Radionice se održavaju po grupama u zavisnosti od uzrasta u periodu prostorijama KUD Proleter. Posljednji dan plesnih radionica, 16. januara, bit će održana završna produkcija/koncert u Pozorištu mladih u Sarajevu sa početkom u 19:30 sati na kojem će učesnici predstaviti navedene plesne tehnike i koreografiju koju su pripremali sa predavačima u toku sedam dana.

"Sarajevo Winter Dance Workshop je kreiran po ugledu na radionice kakve se održavaju u svim svjetskim metropolama tokom zimskih i ljetnih praznika. Cilj nam je da u BiH dovedemo svjetski poznate pedagoge iz različitih oblasti plesa, kako bi smo našim plesačima i budućim plesačima dali mogućnost za sticanjem novih znanja, te pružili mogućnost uvida u nove plesne tehnike. Nadamo se da ćemo uspjeti u našoj misiji promocije plesa, te da će polaznici SWDW-a biti zadovoljni ponuđenim programom i predavačima", izjavila je Ivana Hadžihasanović, predsjednica Udruženja Tanzelarija.