Sjećanje na Aleksu
26

Završene 100. Šantićeve večeri: Povratak srpske kulture u Mostar

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Ovogodišnje 100. Šantićeve večeri poezije zatvorene su večeras svečanošću u Vladičanskom dvoru u Mostaru. Zatvorene su dodjelom stipendije "Vladimir Ćorović" i otvaranjem "Prosvjetine škole srpskog jezika, historije i kulture".

Predsjednica Prosvjete Sanja Bjelica Šagovnović izjavila je kako su organizatori više nego zadovoljni ovogodišnjim večerima.

"U mjesec dana organizirali smo 15 događaja, a manifestacija je održana u svakom dijelu Mostara, jednu večer je bila i u Nevesinju, a jednu u Banjoj Luci. Mislim da su Prosvjeta i Gusle, kao organizatori, na dostojanstven način obilježili ovaj veliki jubilej", kazala je Bjelica.

Ona je kazala i kako su Šantićeve večeri poezije vratile srpsku kulturu u Mostar na mjesto koje zaslužuje.

"Ne samo da smo na dostojanstven način proslavili ime našeg velikog pjesnika nego smo zapravo poslali i pozitivne poruke iz Mostara kroz saradnju s prijateljskim društvima i institucijama. Moram podsjetiti kako smo dio programa organizirali s drugim institucijama kulture poput predstave koju smo radili s tri kazališne kuće iz Mostara i Banje Luke, zatim izložbe koje smo organizirali s Hrvatskim domom hercega Stjepana Kosače, Centrom za kulturu i slično", izjavila je Bjelica Šagovnović.

Završetkom Šantićevih večeri poezije počela je "Prosvjetina škola srpskog jezika, historije i kulture".