{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena prva faza rada na novoj predstavi "Bure baruta" u BNP Zenica

18.6.2018. u 13:57
18
1
Završena prva faza rada na novoj predstavi "Bure baruta" u BNP Zenica
18
Završena prva faza rada na novoj predstavi "Bure baruta" u BNP Zenica
U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica završena je prva faza rada na predstavi "Bure baruta", velikom koprodukcijskom projektu Makedonskog narodnog teatra Skoplje, Skoplje Film Studija i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Riječ je o dobro poznatom dramskom tekstu Dejana Dukovskog "Bure baruta" koji režira mlada makedonska rediteljica Nina Nikolić.Bosansko narodno pozorište Zenica će narednu, 69. umjetničku (pozorišnu i koncertnu) sezonu otvoriti u četvrtak, 27. septembra, premijernom izvedbom ove predstave što je nastavak tradicije rada na međunarodnim projektima koji su proteklih nekoliko sezona ostvareni sa festivalima i drugim pozorišnim partnerima iz Belgije, Turske, Švicarske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Norveške i Crne Gore. Makedonska premijera predstave "Bure baruta" bit će izvedena 24. oktobra u Makedonskom narodnom teatru Skoplje, u sklopu otvaranja Međunarodnog pozorišnog "SKUPI Festivala" na kojoj su svoje prisustvo već potvrdili premijer i ministar kulture Vlade Republike Makedonije i gradonačelnik Skoplja.

Dramaturginja predstave je Dragana Lukan Nikolovski. Za kostimografiju predstave zadužen je Vedran Hrustanović iz Sarajeva, a za koreografiju belgijski umjetnik Thomas Steyaert. Autor muzike je Igor Kasapović. U predstavi igraju glumice i glumci iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica: Adis Mehanović, Anđela Ilić, Enes Salković, Miroljub Mijatović, Muhamed Bahonjić, Nusmir Muharemović, Sabina Kulenović, Saša Handžić i Zlatan Školjić te Dženana Džanić i Kemal Rizvanović, kao gostujući glumci odabrani procesom audicije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: