{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena obnova dijela Starog grada u Bužimu

F
1.9.2009. u 18:56
0
0
Završena obnova dijela Starog grada u Bužimu
0
Završena obnova dijela Starog grada u Bužimu
Jedna etapa obnove Staroga grada, koji zajedno sa drvenom džamijom čini kulturno-historijski kompleks Bužima, koji je pod zaštitom države, završena je.
Federalno mistarstvo za prostorno uređenje je za konzervaciju i rekonstrukciju dijela Staroga grada izdvojilo 231.000 KM.

Načelnik Općine Bužim Mirsad Šahinović kazao je da su sredstva dobijena od Vlade Federacije BiH, ali da su veoma mala. "S njima se uradio samo jedan mali dio, gdje je to bilo najneophodnije, jer se sa Staroga grada sa svih strana obrušavaju zidovi", kazao je Šahinović.

On je dodao da treba učiniti sve kako bi se dobilo još sredstava i Stari grad pokušao konzervirati i sačuvati od daljeg propadanja. Stoga će se zatražiti dodatna sredstva kako bi se uradila makar jedna od četiri kule, koliko ih je imao bužimski Stari grad.

Nakon završetka planiranih radova, komisija ispred Federalnog i Kantonalnog zavoda za zaštitu historijskih spomenika, nadzorni organ, te predstavnici Općine Bužim, kao i izvođač radova obišli su Stari grad kako bi se uvjerili u kvalitet završenih radova, te izvršili prijem objekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: