{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena 28. "Sarajevska zima"

F
21.3.2012. u 22:02
0
4
Završena 28. "Sarajevska zima"
0
Završena 28. "Sarajevska zima"
Performansom ispred Narodnog pozorišta i interpretacijom sevdalinke Ibrice Jusića "Kad ja pođoh na Bentbašu" večeras je održana ceremonija svečanog zatvaranja 28. Festivala Sarajevske zime.
Tom prilikom je otvorena i kocka, autora Adija Rifatbegovića, simbol i enigma ovogodišnjeg festivala, pod nazivom "Sarajevske vatre, kocke i krugovi" koja prikazuje multikulturni grad kakav je Sarajevo. Maketa kocke je u vrijeme trajanja festivala krila u sebi ono što grad predstavlja i ono čime se ponosi.

Cjelodnevnim poetskim maratonom koji je počeo danas u 11 sati i trajat će do sutra u isto vrijeme, te koncertom Ibrice Jusića u BKC-u, uspješno je završen Festival "Sarajevska zima".

Večerašnjim Poetskim maratonom koji je okupio 28 pjesnika iz 19 zemalja obilježen je i Svjetski dan poezije, prvi dan proljeća, Međunarodni dan borbe protiv rasizma i Svjetski dan voda.

Ovogodišnji Festival je punih šest sedmica bio u žiži javnosti kako sarajevske publike, tako i publike iz ostalih gradova te turista koji su u ovom periodu posjetili glavni grad BiH.

Kako je Ibrahim Spahić, direktor Festivala rekao, u ovih mjesec dana grad Sarajevo je bio muzej, pozornica za sve umjetnike koji su u interakciji s publikom stvorili jedinstvenu atmosferu, i najavio mnoštvo kvalitetnih kulturnih događaja i za 29. "Sarajevsku zimu"

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: