Zvornik
0

Završen Zbor predsjednika bošnjačke zajednice kulture "Preporod"

FENA
U Zvorniku je danas završen 16. Zbor predsjednika općinskih društava Bošnjačke zajednice kulture 'Preporod'.

Domaćin je bio BZK 'Preporod' Zvornik, a skupu je prisustvovalo oko 60 predsjednika i delegata općinskih društava Preporoda iz BiH. Cijela manifestacija je dala značajan doprinos uspostavi dobrosusjedskih odnosa i suživota u Podrinju, te obilježavanju 600. godišnjice grada Zvornika.

U novoizgrađenom Omladinskom domu Zvornik u petak su osnovci Podrinja imali priliku da se druže sa piscem za djecu Mirsadom Bećirbašićem, nakon čega je upriličena posjeta izložbi slika "Zvornik nekada" autora Hariza Grahića, trenutno najboljeg slikara iz Zvornika.

Drugog dana, poslije radnog dijela Zbora koji je otvorio predsjednik Senadin Lavić, upriličena je posjeta Memorijalnom centru Potočari - Srebrenica, a po povratku u Zvornik nastavljeno je sa kulturnim programom.

Munib Maglajlić je otvorio izložbu "Snoviđenje", najznačajnijih bh. slikara danas koja je postavljena u Omladinskom domu u Zvorniku. a Kamerni teatar '55 iz Sarajeva je odigrao predstavu "Umri muški".

Jutros su učesnici Zbora bili na izletu na srednjovjekovnoj tvrđavi Kula grad i obišli prelijepo naselje Divič na obalama Zvorničkog jezera, saopćeno je iz BZK 'Preporod' Zvornik.