Kultura
0

Završen Sarajevo Fashion Week

FENA
Završnu noć Sarajevo Fashion Weeka publika u Domu mladih Skenderija sinoć je imala priliku uživati u kreacijama bh. dizajnerice Jasne Hadžimehmedović-Bekrić, visokokvalitetnim muškim odijelima provjerene talijanske marke "Cezar's", te prekrasnim vjenčanicama pariskog specijaliziranog modnog salona – Cymbeline.

U kratkim pauzama između revija Direkcija Sarajevo Fashion Weeka upriličila je tri osmišljena, zabavna i duhovita performansa. Prvi je izrežirala Evica Milovanov- Penezić koja se istakla kreiranjem sjajnih rukavica u raznim bojama s naglašenim ultramodernim krojevima.

Drugi performans priredile su vlasnice salona vjenčanica "Fan Fan" u Sarajevu koje su angažirale balerinu/šoumenku da publiku provede kroz ovu upečatljivu i svakoj mladoj neudatoj djevojci važnu reviju.

Treći performans se može čitati kao neizbježan spoj kvalitetnih revija tako da su svečana odijela za muškarce našla svoje upotpunjenje u vjenčanicama za žene, što je obilježeno valcerom.

Na koncu najmlađi manekeni su svojim simpatičnim i duhovitim prohodom kroz cijeli ovaj proljetni Fashion Week stavili tačku na "i" postajući ona energija koja treba ubuduće da struji bh. modnom sredinom.

Za besprijekorne frizure na cijeloj manifestaciji SFW pobrinuo se poznati hair-stilista Elvir Bajrić i njegov tim (TIGI).