{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završen putujući festival turističkog filma

F
13.11.2008. u 14:44
0
0
Završen putujući festival turističkog filma
0
Završen putujući festival turističkog filma
Kompanija Centrotrans Eurolines iz Sarajeva, u saradnji s direkcijom Festivala turističkog filma i ekologije u Splitu, organizirala je 1. međunarodni putujući festival turističkog filma i ekologije ITEF, koji je trajao od 16. maja do 6. oktobra.
Najviše ocjene i nagrade festivala, koje su uručene danas u Sarajevu na prigodnoj svečanosti, dobili su filmovi:

1. mjesto i nagradu Zlatna pahuljica - film Zemlja dobrog života iz Belgije;

2. mjesto i nagradu Srebrna pahuljica - film Eco Queen iz BiH;

3. mjesto i nagradu Bronzana pahuljica - film Unique Dubrovnik iz Hrvatske.

- Ovaj turističko-edukativni festival koncipiran je tako da probudi svijest o ulozi turizma kao važnog segmenta u razvoju ekonomije svake zemlje te važnost zaštite prirode i čovjekove okoline, kazao je direktor kompanije Centrotrans Eurolines Muhamed Šaćiragić.

Na Festivalu koji se odvijao u najmodernijim prijevoznim sredstvima - autobusima Centrotrans Eurolinesa koji voze na 26 međunarodnih linija i prolaze kroz Crnu Goru, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Njemačku, Francusku, Belgiju, Dansku Švedsku..., bili su prikazani i nagrađeni filmovi sa Splitskog festivala, njih 20.

Svjetska federacija turističkog i ekološkog filma prepoznala je značaj i mogućnosti ITEF-a tako da je odlučila da primi u svoje punopravno članstvo ovaj festival.

Najvažniji učesnici ovog projekta bili su putnici koji su tokom trajanja Festivala imali priliku da izaberu najbolji film, a Festival je vidjelo više od 200.000 putnika, što je i izuzetna prilika za turističku promociju zemalja učesnica.

Za najbolji film glasalo je 59.620 putnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: