{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završen prvi dan 12. Kid’s festivala: Druženje i zabava u kutku inkluzije

Klix.ba
13.6.2015. u 19:36
7
Završen prvi dan 12. Kid’s festivala: Druženje i zabava u kutku inkluzije
7
Sa ciljem kreiranja okruženja jednakih mogućnosti za svu djecu uz podršku USAID-a, danas je u Domu mladih na Skenderiji predstavljen program inkluzivnog kutka u okviru Kid's festivala.
Kutak će biti otvoren sve festivalske dane od 12.00 do 17.00 sati gdje će mališanima biti omogućena druženja i zabava sa mađioničarem te klovnovima uz mnoštvo kreativnih radionica i nagrada.

“Već drugu godinu na Kid's festivalu dočekujemo kompletne porodice i pružamo jednak tretman djeci sa poteškoćama, a sve u skladu sa njihovim potencijalima i njihovom koncentracijom. U našem kutku inkluzije sa djecom radi educirani kadar, a sam naziv sugerira da radionica nije isključivo za djecu sa poteškoćama u razvoju. Rekla bih da je ovo jedan vid nekonvencionalnog obrazovanja u kojem tipičnoj djeci ukazujemo na različitosti te od njih stvaramo istinski humana bića", istakla je Ines Kavalec iz Udruženja “Dajte nam šansu”

Posjetioci prvog festivalskog dana su uživali u projekcijama filmskih hitova "Pčelica Maja", "Sedmi patuljak" te "Spužva Bob skockani: Spužva na suhom" i premijernom izvođenju novog Kid's Cosmic Showa u produkciji Fondacije “Out of Area”.

Programi 12. Kid's festivala odvija se pod pokroviteljstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, nauku i kulturu (UNESCO). Programske aktivnosti 12. Kid's festivala počinju u 14:00 sati i traju do 17:00 sati na platou Skenderije. Ulaznice za filmske projekcije (12,00 15,00 i 18,00 sati)po cijeni od 3 KM moguće je kupiti svakog dana od 10 sati na platou Skenderije.

Održavanje 12. Kid's festivala omogućili su: Raiffeisen Banka, USAID te Volkswagen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: