Kultura
0

Završen Festival ZVRK

Sarajevo-x.com
Projekcijom filma "Iberia", španskog autora Carlosa Saura, i izvedbom predstave glumaca teatra SARTR "Ovo je Ionesco, budalo", u režiji Ferida Karajice, u četvrtak navečer je završen III Međunarodni festival savremenog plesa ZVRK.

Sarajevska publika, gladna savremene kulture, u protekla četiri dana imala je priliku da uživa u sjajnim izvedbama i filmskim projekcijama umjetnika iz Španije, Grčke, Francuske, Amerike, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji ZVRK je krasio dobar program, opuštena atmosfera, izvrsni umjetnici i prekrasna publika.

Umjetničke direktorice Festivala, Jasmina Prolić i Sanja Hasagić, su rekle da je cilj ovogodišnjeg festivala, upoznavanje sarajevske publike o estetici i autorskim praksama te preispitivanje granica savremenog plesa, u potpunosti ispunjen. Sve predstave su bile veoma dobro posjećene, a publika nije krila zadovoljstvo viđenim, što Sanji i Jasmini predstavlja dodatni motiv za pripremu narednog, četvrtog festivala ZVRK.

Posebna zahvalnost je upućena medijima koji su redovno pratili i izvještavali o dešavanjima sa Festivala, Ambasadama Francuske i Španije, umjetnicima, agenciji CMC i svim onima koji su na bilo koji način doprinjeli uspješnom održavanju ovog značajnog internacionalnog festivala.

Na kraju nakon završetka festivala Jasmina i Sanja ističu da već od danas treba raditi na organizaciji četvrtog po redu festivala ZVRK da bi dobili što bogatiji, kvalitetniji umjetnički program. Veliku zahvalnost iskazale su mnogobrojnoj publici, koja je, kao i svake godine, ukazala povjerenje festivalu ZVRK.