|

Završen Com Trade Sarajevo Fashion Week

Završen Com Trade Sarajevo Fashion Week
0
S
Sarajevo-x.com
3.12.2006. u 00:43
0
komentara
0

dijeljenja
Završen Com Trade Sarajevo Fashion Week
Novembarska sedmica mode pod nazivom Com Trade Sarajevo Fashion Week koja se proteklih pet dana održavala u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu protekla je na vrlo zavidnom nivou.
Sinoć u dvorani BKC-a, ispunjenoj do posljednjeg mjesta poštovaoci ovog modnog događaja vidjeli su tri revije, raspoložena lica na sceni, ali i određenu dozu tuge jer je ovo bila posljednja noć Com Trade Sarajevo Fashion Week-a.

Petu večer otvorila je modna kuća „Lacoste“, a sarajevska publika vidjela je 40 modela za proljeće ljeto 2007. godine. Nakon ove revije uslijedila je samostalna revija dizajnerice iz Malezije, Alice Stelle Kelsey koja je predstavila kolekciju „Stella Thomas“. U ranom djetinjstvu je bila kreativna i maštovita te sa svojih 12 godina napravila je prve kreacije. O svojim kreacijama kaže: Ja želim da svaka žena koja nosi moju kreaciju ima specijalan osjećaj u njoj, odnosno da se osjeća veoma dobro u tome što nosi, a to znači da su svima širom otvorene oči kada i gdje se ona pojavljuje.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Posljednju večer Com Trade Sarajevo Fashion Week obilježila je i kolekcija bh. dizajnerica „SFW studio fashion“ - kolekcija pod nazivom „Re invent“ upriličena je pod brendom „Logo Asian“ - Silk from South East Asia, a za nju su zaslužne bh. dizajnerice Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, Ata Omerbašić, Naida Katica, kao i Alice Stella Kelsey.

Sa ovim kreacijama u sklopu kolekcija kreatorke su pokušale spojiti moderan, urbani dizajn sa elementima orienta. Prvenstveno se tu misli na Maleziju s obzirom na to da je korišteni materijal malezijska svila rađena u batik tehnici.

[SLIKA]2[/SLIKA]

- Namjera nam je bila stvoriti odjeću koja ima nešto tradicionalno malezijsko, kao što je npr. malezijski sarong, ali redizajniran tako da se uklapa u savremene načine odijevanja. Modeli nisu namijenjeni nekoj starosnoj populaciji, upravo suprotno, mislimo da i žene i djevojke mogu nositi ovu odjeću i to u raznim prilikama – kaže Jasna Hadžimehmedović – Bekrić. Sally Okanović, vlasnica „Logo Asian“ inicijator je projekta i obezbjedila je materijal za kolekciju „Re invent“.

Modni performans koji je izvela manekenka Edina Demirović s rukavicama afirmirane dizajnerice Evice Milovanov – Penezić nikog nije ostavio ravnodušnim. To je zapravo bila i poruka ovogodišnjeg Com Trade Sarajevo Fashion Week-a, pružena ruka što znači prijateljstvo, srdačnost i ljubav.

[SLIKA]3[/SLIKA]

- Svoje priče ispričali smo svi zajedno svojim djelom. Završni performans Edine Demirović sa pruženom rukom je prijateljstvo cijelom svijetu. Posljednja slika Com Trade Sarajevo Fashion Week-a završila je sa svim učesnicima (manekenima, dizajnerima, šminkerima, frizerima i tehnikom) na sceni jer samo svi zajedno možemo doprinijeti boljem razvoju bh. modne scene – kazala je uz riječi zahvalnosti, direktor Sarajevo Fashion Week-a Amela Radan koja već šest godina Bosnu i Hercegovinu vodi ka svjetskim modnim metropolama.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.