{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završen 37. mostarski teatarski festival, dodijeljene nagrade

F
7.9.2012. u 11:13
8
1
Završen 37. mostarski teatarski festival, dodijeljene nagrade
8
Završen 37. mostarski teatarski festival, dodijeljene nagrade
Oda Radosti
Sinoć je završen 37. mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike, koji je održan u Bašti Doma armije u Mostaru pod motom: Mostaru treba eMTeeM.
Jedanaest predstava u glavnom programu i mnoštvo pratećih sadržaja učinili su Festival zanimljivim s umjetnički relevantnim sadržajima. Po prvi put Festival je u cjelosti održan ambijentalno i to će biti trajna orijentacija. Posebno je važno istaći da je Festival održan zahvaljujući iznimnoj tehničkoj pomoći Teatra Fedra iz Bugojna, KZB Preporod Gradski odbor Mostar i JOB Mostara.

Festivala ne bi bilo ni bez pomoći i razumijevanja pozorišta koja su na Festivalu učestvovala u znak podrške eMTeeM - 1974 odričući se naknada za učešće i ulažući značajna vlastita sredstva. Festival je pokazao snagu i vitalnost umjetnosti te okupio sve teatarske umjetnike Mostara oko svoje ideje.

Dodjeljeno je 5 ravnopravnih nagrada "Mravac", a Festival je zatvoren sa puno optimizma proglašavanjem konkursa za projekte koji bi se sljedećeg ljeta trebali raditi u toku jula i augusta i svojim premijernim izvođenjem trebale činiti festivalski program 38. mostarskog teatarskog festivala, koji bi se trebao održati od 30. augusta do 5. septembra 2013. godine pod motom "Grad opsjednut pozorištem".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: