{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završen 2. SOS Dizajn Festival: Studenti dokazali da je nemoguće moguće

13.10.2013. u 15:57
5
0
Završen 2. SOS Dizajn Festival: Studenti dokazali da je nemoguće moguće
5
Završnim prezentacijama poslije višednevnih radionica sa vrhunskim predavačima i predavačicama završen je 2. SOS Dizajn Festival u Sarajevu.
U proteklih pet dana pod motom Uči, radi, zabavi se, studenti i studentice iz BiH i regiona slušali su predavanja gostiju iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke, Turske i Sjedinjenih Američkih Država, te su pored radionica predstavljali svoje umijeće na PechaKucha večerima.

Festival je otvorila izložba plakata u saradnji sa Školom vizuelnih umjetnosti iz New Yorka, dok je Studio Armada predstavio i svoju izložbu Jugoslovenski standardi.

"Oduševljeni smo da smo uspjeli ponoviti sve i našim vršnjacima prirediti 2. SOS Dizajn Festival», istakli su osnivači i osnivačice Sanja Planinić, Ena Mulavdić, Fedža Lukovac i Đorđe Jovanović, posebno ističući zahvalnost predavačima i predavačicama koji su ove godine podijelili znanje i umijeće sa studentima i studenticama i inspirirali ih da nastave sa svojim usavršavanjem. «Ponovo smo dokazali da je nemoguće moguće i odmah počinjemo pripreme za slijedeći festival koji će ponovo biti mjesto kreativnosti, znanja, rada i zabave", poručili su vršnjacima i vršnjakinjama iz BiH i regiona.

Studenti i studentice su imali priliku usavršavati tehnike ilustracije sa gošćom iz New Yorka, Yuko Shimizu, dok su drugi upoznavali vještine brendiranja uz mentorstvo slovenačkog dvojca iz Studia Armada, Darka i Marka Miladinovića. Kroz radionicu Zorana Jedrejčića polaznici i polaznice radionice dali su prijedloge za razvoj novih proizvoda svjetski priznate bh. kompanije Artisan koja se bavi proizvodnjom vrhunskog namještaja. A3 format grupa sa učesnicima i učesnicama svoje radionice je fokus svog rada imala na tipografskim rješenjima koja su vidljiva na ulicama Sarajeva.

Pored spomenutih gostiju, posebno mjesto imao je direktor Galerije pri School of Visual Arts New York, Francis Di Tomasso koji je održao dva predavanja i koji nije štedio riječi hvale za organizaciju, ideju i duh koji vlada kako u organizacijskom timu, tako i među učesnicima i učesnicama Festivala. Također, ostali gosti koji su imali priliku više dana provesti sa studentima i studenticama prezadovoljni su i rezultatima radionica, s obzirom na kompleksne zadatke koje je trebalo rješavati u jako malo vremena.

Na kraju, u opuštenoj atmosferi je upriličeno zajedničko fotografiranje i potpisivanje na zastavu Festivala. Bez sumnje, SOS Dizajn Festival u opštoj društvenoj apatiji predstavlja tračak svjetlosti i nade da se uz upornost, želju za znanjem i ljubav sigurno stiže do uspjeha.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: