Kultura
1

Zatvorene "Majske muzičke svečanosti" u Bijeljini

SRNA
Bijeljina
Bijeljina
Hor "Sveti Roman Melod" iz Subotice proglašen je večeras, na zatvaranju Festivala horova "Majske muzičke svečanosti" u Bijeljini, za najbolji mješoviti kamerni hor, rekla je Srni izvrni direktor festivala Danica Mojić.

Hor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada proglašen je pobjednikom u kategoriji mješovitih horova, a ovaj hor je osvojio i Gran pri festivala. Hor Fakulteta umjetnosti iz Prištine - Zvečani osvojio je nagradu publike.

"Prezadovoljni smo ovogodišnjim festivalom, odzivom i publike i učesnika", rekla je Mojićeva i dodala da je samo na današnjem takmičenju, koje je održano u crkvi Svetog Georgija u Bijeljini, nastupilo 700 učesnika.

Na festivalu "Majske muzičke svečanosti", koji se u Bijeljini održava 11. put, učestvovalo je više od 30 ansambala i 1.500 učesnika.

Ovaj festival, koji je trajao od 10. do 13. maja, organizuje Srpsko pjevačko društvo "Srbadija" pod pokroviteljstvom Eparhije zvornično-tuzlanske i opštine Bijeljina.

Zahvaljujući ovom festivalu Bijeljinu je, u poslednjih deset godina, posjetilo više od 20.000 pjevača i na desetine eminentnih stručnjaka iz svijeta muzike.