{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zatvoren 10. kamp animacije "Igman 2010."

F
20.6.2010. u 14:49
0
0
Zatvoren 10. kamp animacije "Igman 2010."
0
Zatvoren 10. kamp animacije "Igman 2010."
Sinoć je na Igmanu, u Omladinskom hostelu "Feri", zatvoren 10. Kamp animacije 'Igman 2010'.
Tokom ceremonije zatvaranja prikazane su animacije nastale na radionicama kampa i to u trajanju od 15 minuta što je dosadašnji rekord.

Prema riječima načelnice Centra za mlade Federalnog ministarstva kulture i sporta Azre Lojo Hajro, nije iznenađenje činjenica da polaznici učeći i radeći predano za kratko vrijeme naprave fenomenalne rezultate, ali ovo što se desilo tokom ovog kampa je nešto što teško polazi za rukom i nekim profesionalnim studijima animiranog filma.

„Iako je ovo kraj druženja, nipošto ne mora značiti da je i kraj vašeg bavljenja animacijom“, rekla je Azra Lojo Hajro u obraćanju polaznicima.

Ona je pozvala polaznike da do kraja godine pošalju svoje ideje i projekte u domenu animiranog filma od kojih će najbolji biti realizirani na slijedećem kampu animacije.

Kamp animacije Igman 2010, u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta u saradnji sa Fondacijom za kinematografiju održavao se u periodu od 13. do 20. juna i okupio je 50 učenika srednjih škola iz 12 gradova Federacije BiH: Sarajevo, Travnik, Mostar, Zenica, Tuzla, Bihać, Široki Brijeg, Čapljina, Živinice, Teočak, Srebrenik i Gračanica.

Kao i prethodnih godina, polaznici su pohađali predavanja i radionice iz svih aspekata kreiranja animiranog filma i animacije uopće te nekih srodnih zanimanja.

Kao novost u radu Kampa animacije, ove godine je uvedena 2D brza produkcija koju je vodio voditi stalni predavač Stiv Cinik, priznati autor animiranog filma iz Zagreba.

Pored redovnih predavanja i radionica iz 2D, 3D animacije koje je držao Stiv Cinik i predavači/autori animiranog filma iz Prime Time produkcije Sarajevo, polaznici su imali priliku upoznati se i s drugim aspektima rada te filmskim i teatarskim stvaraocima.

I ove godine Kamp je okupio dvije kategorije polaznika: 25 početnika - koji su pohađali početni tečaj iz 2D, 3D, lutka animacije i 2D brze animacije i 25 najuspješnijih polaznika sa prethodnog kampa koji su radili 2D, 3D i lutka animaciju.

Podršku Kampu animacije pružila je Prime Time produkcija dok je za tehničku realizaciju bio zadužen Blow Up, saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: