|

Zanimljivi koncerti i danas u okviru festivala Muzika na žici

Zanimljivi koncerti i danas u okviru festivala Muzika na žici
0
Klix.ba
9.12.2012. u 16:14
0
komentara
0

dijeljenja
Zanimljivi koncerti i danas u okviru festivala Muzika na žici
Nakon sinoćnjeg koncerta iznenađenja održanog u sklopu festivala Muzika na žici, današnji dan donio još muzičkih poslastica već od podnevnih sati.
Na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu, tačno u podne, održan je koncert "Mi vama - vi nama" Glasbenog Ateljea Tartini iz Ljubljane sa gostima, predstavnicima Muzičke škole "Glinka" iz Minska.

Od 17h do 19h možete se "igrati muzike" u muzičkoj igraonici u Domu oružanih snaga a u 19:30h na programu je koncert “4+4 Godišnja doba” u izvedbi gudačkog ansambla “Musica Ad Hominem” sa solistima Violetom Smailović-Huart, Igorom Subotinom, Zsofi Varkonyi, Katarinom Kutnar i Tamarom Arsovski.

Ova maštovita kombinacija izvedbe čeziri godišnja doba dvojice kompozitora različitih muzičkih stilova - tradicionalna 4 godišnja doba Antonia Vivaldija i maštovita četiri godišnja doba Astora Piazzole, u aranžmanu Leonida Desyatnikova, sigurno će posjetitelje tokom ovog snježnog dana odvesti na putovanje u nepoznate krajeve, i barem na trenutak ih vratiti u radoznalo proljeće, razigrano ljeto ili mirnu jesen.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.