|

Zanimljiv teatarski komad "Koncert ptica" na sceni Kamernog teatra 55

Zanimljiv teatarski komad "Koncert ptica" na sceni Kamernog teatra 55
4
Klix.ba
17.2.2017. u 11:45
1
komentara
4

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Na sceni Kamernog teatra 55 će u subotu, 18. februara, s početkom u 20 sati biti izvedena predstava "Koncert ptica", rađena po tekstu Dževada Karahasana.
Tekst je napisan kao svojevrsna parodija kojom autor na jedan vrlo rafiniran način ismijava ljudsku sujetu, želju za vlašću, kao i samu srž naše ljudskosti, koja, ogoljena i razotkrivena, ostaje isprazna, tašta i okrenuta sebi.

Predstava "Koncert ptica" još jedan je dokaz da se dobro napisan, duhovit i maštovit dramski tekst u susretu sa adekvatnom, dakle tačnom redateljskom interpretacijom može pretvoriti u veoma zanimljiv i gledanja vrijedan pozorišni događaj.

Na 30. Susretima pozorišta BiH u Brčkom predstava je osvojila sljedeće nagrade: Tatjana Šojić – Grand Prix Susreta za najbolju žensku ulogu, Adisa Vatreš – nagrada za kostim i Dževad Karahasan – nagrada za najbolji dramski tekst bosanskohercegovačkog savremenog pisca.

Režiju predstave potpisuje Aleš Kurt, a uloge tumače Tanja Šojić, Mirsad Tuka, Senad Alihodžić, Amar Selimović i Aida Bukva.

Ljubiteljima pozorišta preostaje samo da odu pogledati ovu zaista lijepu predstavu i o svemu tome razmisle sami, jer pored mnogostrukih značenja, ova predstava nudi i priliku da se gledatelj odlično zabavi, što je jedna nesumnjiva vrijednost pozorišta koju današnji umjetnici tvrdoglavo zanemaruju.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...