{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Zanatlije iz Sarajeva i Monmartra utiru put saradnji

S
12.6.2011. u 12:49
0
6
Zanatlije iz Sarajeva i Monmartra utiru put saradnji
0
Zanatlije iz Sarajeva i Monmartra utiru put saradnji
Predstavnici Općine Stari Grad Sarajevo i Udruženje građana Tradicionalni zanatski esnafi boravili su u Parizu, gdje su potpisali Sporazum o saradnji sa Udruženjem Republique de Montmartre.
Saradnja između ova dva udruženja prije svega temeljit će se na razvoju lokalnih zajednica, realizaciji različitih projekata od zajedničkog interesa i to u oblastima kulture, edukacije, turizma, kao i zaštite kulturnog naslijeđa.


Udruženje Republique de Montmartre osnovano je 1921. godine i okupljaju mnogobrojne umjetnike iz različitih kulturnih oblasti, a u okviru svojih aktivnosti redovno organiziraju različite tradicionalne, vjerske i druge manifestacije za djecu i sve građane, bijenale knjige, muzičke koncerte, izložbe likovnih radova i drugo.


Oba udruženja saradnju će bazirati i na organiziranju edukativnih radionica, razmjeni iskustava, te organiziranju različitih manifestacija.


Članica delegacije Općine Stari Grad i predstavnica udruženja ZUP-Baščaršija i ULUUBIH-a, Nermina Begović, kaže: "Ovo putovanje je spojilo ugodno sa korisnim. Sporazum o tehničko-poslovnoj saradnji su potisali Udruženje građana 'Tradicionalni zanatski esnafi' i parisko udruženje 'Republique de Montmartre'. Koristim i ovu priliku da čestitam Nasiru Jabučaru i kolegama iz Udruženja 'Esnafi' na ovom velikom uspjehu. Kako sam Jabučar kaže, otvorena su vrata saradnje svih zainteresiranih stvaralaca iz oblasti tradicionalne umjetnosti sa umjetnicima i aktivistima sa Monmartra. Želim se zahvaliti načelniku Hadžibajriću i Općini Stari Grad, pokroviteljima ovog putovanja, Ambasadi BiH u Parizu i Evropskom institutu na gostoprimstvu i svesrdnoj pomoći u organizaciji ovog događaja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: