Kultura
0

Zana Marjanović sa Angelinom Jolie na crvenom tepihu u Los Angelesu

Klix.ba
Nikola Đuričko, Vanesa Glođo, Zana Marjanović i Miloš Timotijević (Foto: AFP)
Angelina Jolie, Steve Martin, Angela Lansbury i Piero Tosi dobitnici su priznanja počasni Oscar koje je sinoć dodijeljeno na svečanoj ceremoniji u Los Angelesu. Među okupljenima u Hollywood & Highland Centeru našle su se i bh. glumice Zana Marjanović i Vanesa Glođo, te srbijanski glumci Nikola Đuričko i Miloš Timotijević.

Istaknimo i to da su Angelina Jolie i njen partner Brad Pitt na svečanost doveli i svog 12-godišnjeg sina Maddoxa, što je prvi put da na crveni tepih izvode jedno od svojih šestero djece.

Jolie je osvojila nagradu za svoj humanitarni rad, te se zahvalila Bradu, zatim Louisu Zamperiniju, veteranu i olimpijcu kojeg je nazvala svojim herojem, a onda i svojoj pokojnoj majci koja je naučila da misli na druge i pomaže im.

"Da je sada živa bila bi veoma ponosna na mene", kazala je američka glumica.

Ispričala je i kako se na snimanju filma o Lari Croft u Kambodži prvi put susrela sa onima kojima je hitno potrebna pomoć.

Angelina je zvijezdu svog rediteljskog privjenca "U zemlji krvi i meda" Zanu Marjanović pozvala da joj se pridruži na ovoj velikoj večeri, s obzirom da je ovaj film velikim dijelom zaslužan za dobijanje počasnog Oscara.