|

Zana Marjanović nastavlja saradnju sa Angelinom Jolie

Zana Marjanović nastavlja saradnju sa Angelinom Jolie
68
Klix.ba
18.11.2013. u 12:26
16
komentara
68

dijeljenja
Zana Marjanović nastavlja saradnju sa Angelinom Jolie Foto: AFP
Bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović koja je tumačila glavnu ulogu u prvom režiserkom ostvarenju Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda" u subotu 16. novembra zajedno sa ostalim domaćim glumcima koji su glumili u ovom filmu, imala je čast predstaviti Angelinu Jolie na Governor’s Award ceremoniji gdje joj je uručen Oskara za humanitarni rad po imenu Jean Hersholt za doprinos razvoja filmske industrije kroz humanitarni angažman.
Ova nagrada američke Akademije filmske umjetnosti i nauke predstavlja posebno priznanje koje se odnosi ne samo na doprinos filmskoj umjetnosti, nego za rad i posvećenost ljudima i humanitarnom radu koji imaju značajan odraz na umjetnost.

"Velika mi je čast što me Angelina pozvala da prisustvujem. Bilo je vrlo dirljivo sjediti sa njenom porodicom i najbližim prijateljima i podijeliti s njom zadovoljstvo i sreću za ovo veliko priznanje", izjavila je Zana Marjanović, nakon dodjele.

Po povratku u Sarajevo, Zana Marjanović će se pridružiti ekipi Magacin Kabarea koja već priprema novi projekat, a koji je podržava Jolie-Pitt Fondacija i Federalno Ministarstvo kulture i sporta Bosne i Hercegovine.

Ovim projektom Magacin Kabare će na sebi svojstven način kroz kabaretsku formu obraditi problem različitih vidova diskriminacije koja nas svakodnevno okružuje. Kroz humor Magacin Kabare će ponovo progovoriti o ozbiljnim temama i problemima koji postaju sve veći, te na ovaj način poslati poruku da 2014. godinu učinimo boljom, a da Bosna i Hercegovina bude mjesto sretnijeg života.

Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...