{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zadovoljstvo nakon uspjeha Ponatnime u Rimu

F
16.7.2007. u 12:50
0
0
Zadovoljstvo nakon uspjeha Ponatnime u Rimu
0
Zadovoljstvo nakon uspjeha Ponatnime u Rimu
U okviru svjetske asocijacije horova/zborova Musica mundi u organizaciji INTERKULTUR iz Njemačke i Pontifikalnog instituta za svetu glazbu Rimske muzičke akademije, u Rimu je od 10. do 15 jula održan festival evropske zborske glazbe.
Interreligijski zbor/hor Pontanima iz Sarajevo dobio je zlatnu plaketu za suvremenu duhovnu glazbu i srebrenu u otvorenoj kategoriji.

Dobitnik prestižne Grand Prix nagrade je Komorni zbor Ivan Filipović iz Zagreba.

Pontanima je jedini zbor koji se natjecao u dvije kategorije. Pontanima se također plasirala i pozvana je na Olimpijadu zborske glazbe 2008. u Grazu - Austrija, najvećem susretu zborova iz čitava svijeta.

Fra Ivo Marković, ravnatelj Interreligijske službe Oči u oči, u povodu uspješnog nastupa zbora Pontanima u Rimu izjavio je: "Rekao bih da je jedan od najjačih festivala zborske glazbe u Evropi prošao u znaku zborova iz Hrvatske i BiH. Komorni zbor Ivan Filipović uistinu je dostigao savršenstvo zborske tehnike, a članovi žirija su za Pontaniminu premijernu izvedbu 'Aleluje', Andrija Pavliča rekli da je nešto najljepše što su ikada čuli u glazbi. Šteta što su kriteriji svedeni samo na tehniku pjevanja bez obzira na umjetnički dojam, komunikacijsku priopćivost, tada bi Pontanima uistinu bila na samome vrhuncu. Uostalom Pontanima i jest zbor mirovne misije i međuvjerskog razumijevanja u što ulaže silnu energiju, ali eto dobro je da se odmjerimo i s najboljim evroskim zborovima kakvi su ovi iz Rusije, Ukrajine, Njemačke, Hrvatske, Italije. Svi žele suradnju s nama i oduševljavaju se s našim pristupom glazbi".

Dirigent zbora Josia Katavić ističe da je Pontanima ostvarila veliki uspjeh na ovako prestižnom festivalu, te da je zbor pokazao da kvalitetom, a osobito općim umjetničkim dojmom i sugestivnom izvedbom, spada u sam vrh evropske horske muzike.

"Ova nagrada nije slučajna, ona je rezultat dugotrajnog zalaganja i poticaj, ohrabrenje za daljnji rad. Volio bih da ovaj naš uspjeh bude poticaj horskom pjevanju u BiH, jer bez suradnje, konkurencije i interakcije teško se održati na evropskoj razini. Mi tu razinu držimo upravo komunikacijom s Evropom, gostovanjima, predstavljanjem onoga najljepšega što naša BiH može imati i biti", rekao je Katavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: