Kultura
0

"Žaba" Kamernog teatra 55 u Pragu

Sarajevo-x.com
Pod pokroviteljstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Pragu i u organizaciji Udruženja građana Slovo 21, na čelu sa Jelenom Silajdžić, u prepunoj sali praškog pozorišta Casa Gelmi, 18. oktobra 2010. godine održana je predstava "Žaba" Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Predstava, izvedena sa sjajnom glumačkom ekipom na čelu sa Emirom Hadžihafizbegovićem, oduševila je sve prisutne koji su dugotrajnim aplauzom iskazali svoje dojmove o predstavi i zahvalnost glumcima na interpretaciji.

Riječima je to, u ime svih prisutnih, iskazao ambasador BiH u Češkoj Republici Nediljko Bilić koji je Hadžihafizbegoviću čestitao na nedavno dodijeljenoj nagradi "Zoran Radmilović" za glumačko ostvarenje u ovoj predstavi, što su prisutni toplo pozdravi.

Predstavi su, osim brojnih Bosanaca i Hercegovaca, uključujući i zaposlenike Ambasade BiH u Pragu, prisustvovali i predstavnici češkog Ministarstva vanjskih poslova - bivši ambasador Češke Republike u Bosni i Hercegovini Jiří Kuděla sa suprugom, te Šarka Vamberova iz Odjeljenja za jugoistočnu Evropu.

Kolektiv Kamernog teatra 55 se od publike rastao obećanjem da će ponovo doći u Prag i, kako su kazali, opet donijeti duh Bosne i Hercegovine, izvorne domovine im, u njihovu novu domovinu, prijateljsku Češku Republiku.