Uz brojne pogodnosti
3

Za kraj mjeseca aprila uživajte u vrhunskim predstavama Narodnog pozorišta Sarajevo

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Ne propustite priliku da uživate u vrhunskim pozorišnim ostvarenjima po posebnim pogodnostima koje su iz Narodnog pozorišta Sarajevo pripremili za završnicu mjeseca aprila.

Po jedinstevnoj cijeni ulaznica od 5 KM uživajte u komičnom baletu "Pepeljuga", dramskoj predstavi Harisa Pašovića "Otkrivanje žene" ili višestruko nagrađivanoj drami, rađenoj prema tekstu Ljubice Ostojić "Sve se nekako preživi, osim smrti" u režiji Dine Mustafića.

Neka vas opusti komični balet "Pepeljuga# u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva koji će za vas maestralno izvesti solisti i ansambl Baleta NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati Dario Vučić. Izvedba baleta "Pepeljuga" planirana je za četvrtak, 19. aprila, sa početkom u 19:30 sati.

U subotu, 21. aprila, pogledajte dramsku predstavu Harisa Pašovića "Otkrivanje žene" nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i East West Centra. Predstava počinje u 19:30 sati.

Ne propustite pogledati ni višestruko nagrađivanu dramu, rađenu prema tekstu Ljubice Ostojić "Sve se nekako preživi, osim smrti" u režiji Dine Mustafića. Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonista ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze... Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

Predstava će biti izvedena u subotu, 28. aprila, sa početkom u 19:30 sati.

Ulaznice za predstave možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo koja radi u dva termina od 9 do11:30 i od 15:30 do 19:30 sati.