Sjajne predstave
1

Za kraj godine u Narodnom pozorištu Sarajevo drame i balet

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za kraj godine će na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo biti izvedene drame "Kralj Lear" i "Otkrivanje žene" i balet "Krcko Oraščić".

Publika će u srijedu, 20. decembra, s početkom u 19:30 sati imati priliku pogledati "Kralja Leara" u adaptaciji i režiji Diega de Brea. Uz Izudina Bajrovića, prvaka Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, gledat ćemo Sanelu Pepeljak, Medihu Musliović, Slavena Vidaka, Vedrana Đekića i Elmu Juković.

Predstava je realizovana u koprodukciji Narodnog pozorišta i Festivala MESS i uz podršku Britanske ambasade koje je ujedno i partner projekta. Predstava je titlovana na engleski jezik.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

U utorak, 26. decembra, u 19:30 sati će na na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo biti izvedena baletna predstava "Krcko Oraščić" na muziku Petra Iliča Čajkovskog, a u režiji Konstantina Kostjukova. Balet "Krcko Oraščić" je u u pretpraznično vrijeme u svim teatrima širom svijeta zasigurno jedan od najčešće izvođenih baleta, ali i omiljen kod publike svih uzrasta.

U srijedu, 27. decembra, sa početkom u 19:30 sati možete pogledati dramu "Otkrivanje žene" Harisa Pašovića nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevi i East West Centra "Otkrivanje žene".

"Otkrivanje žene" je dramski tekst Harisa Pašovića, savremenog pisca i redatelja koji na neuobičajen i sistematičan način primjećuje i analizira pojave u našem društvu. Sam dramski tekst je nastajao u toku procesa postavljanja predstave. Ova predstava razmatra egistenciju žene na Balkanu kroz vijekove i veoma je bitan komad za sve žene svijeta.