Potpisan ugovor
128

Za građane Novog Sarajeva osigurano hiljadu besplatnih članarina u Biblioteci Sarajeva

B. R.
Potpisivanje ugovora za besplatno članstvo u biblioteci (Foto: Općina Novo Sarajevo)
Potpisivanje ugovora za besplatno članstvo u biblioteci (Foto: Općina Novo Sarajevo)
Općina Novo Sarajevo je osigurala hiljadu besplatnih članarina u Biblioteci Sarajeva.

Kako su saopćili iz ove lokalne zajednice, načelnik Hasan Tanović (SDP) i direktorica biblioteke Merina Lendo danas su potpisali ugovor o dodjeli 15.000 KM ovoj ustanovi za finansiranje besplatnih godišnjih članarina za građane koji imaju prebivalište na području općine Novo Sarajevo.

Tanović je napomenuo da će svi oni koji budu željeli koristiti besplatne članarine moći pozajmljivati knjige u svim pozajmnim odjeljenjima Biblioteke Sarajevo u cijelom gradu.

"Zbog velike zainteresovanosti građana ove godine smo povećali sredstva za ove namjene kako bi omogućili hiljadu besplatnih članarina, što je za 334 članarine više u odnosu na prethodnu godinu", istakao je te dodao da je ovaj projekat i dokazao da postoji kvalitetna brojna čitalačka publika u Novom Sarajevu.

Lendo je naglasila da će građani imati mogućnosti koristiti raznovrstan bibliotečki fond - od zabavne literature, beletristike, stručne literature, kao i one namijenjene za najmlađe.

Učlanjenjem u jedno od tri pozajmna odjeljenja koja se nalaze u ulicama Džemala Bijedića, Paromlinska i "Dječija kuća" na Grbavici, građani stiču pravo korištenja usluga u svih 16 pozajmih odjeljenja.

Ahmed Kosovac, vijećnik NS-a čija je inicijativa bila da se osiguraju besplatne članarine, izjavio je da je posebno sretan što je prošle godine podijeljeno svih 666 besplatnih članarina, kao i što je rastao broj novih korisnika ove javne ustanove, što pokazuje uspješnost ovog projekta.

"Drago mi je što je načelnik Tanović prepoznao značaj ove ideje i što smo ove godine povećali broj besplatnih članarina za 50 posto", poručio je Kosovac.

Ovom prilikom, biblioteku u "Dječijoj kući" na Grbavici posjetili su dugogodišnji korisnici iz pozajmnih odjeljenja Paromlinska i "Dječija kuća", saopćili su iz Općine Novo Sarajevo.