Tri predstave
0

Za djecu i odrasle: Raznovrstan sedmični repertoar Pozorišta mladih Sarajevo

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Publika Pozorišta mladih Sarajevo će ove sedmice imati priliku pogledati predstavu "Bosnian beauty", ali i uživati u ostvarenjima za najmlađe - predstavi "Mali princ" i " "Avanture Toma Saweyra".

Predstava "Bosnian beauty" bit će izvedena u četvrtak, 14. marta, u 20 sati. Riječ je o savremenoj bh. komediji sa jasnim i prepoznatljivim elementima groteske i horora. Tri bračna para različitog klasnog statusa (niži srednji, visoki srednji i visoki) sele se u Novo Naselje u kojem su odvojene stambene jedinice za one s "plitkim", "malo dubljim" i "dubokim" džepom. Predstava je ironična dosjetka na život koji je spolja samo američki ili zapadni, život koji je otuđen od bilo kakve šanse za individualnošću. U predstavi igraju Edhem Husić, Marija Šuković i Segor Hadžagić.

"Bosnian beauty"

Predstavu "Mali princ" za one koji žele vidjeti slona u zmiji, a ne šešir možete gledati u peta, 15. marta, u 18 sati.

"Mali princ"

Mi dolazimo na ovaj sve više komplikovan svijet potpuno čisti, bezbrižni , saosjećajni. Kao takvi, odrastanjem upoznajemo svijet i polako prihvatamo njegova pravila. Odrastanje bi samo po sebi trebalo da bude neki koristan proces, kako sama riječ i kaže da znači nekakav rast u svakom smislu. Čini mi se da je to danas potpuno pogrešna riječ. „Odrasli su jako čudni“ jer u njima djetinstvo polako kopni, jer su se okružili nevoljama i posvetili prolaznim stvarima. Kažu da bi život trebao da bude jedno korisno putovanje, a ne destinacija. U predstavi igraju i pjavaju Mario Drmać, Edhem Husić, Alma Merunka, Edin Avdić i Aldin Tucić.

"Avanture Toma Saweyra"

U nedjelju, 17. marta, u 11 sati Tom Sawyer i njegova družina vođeni istraživačkim duhom i željni pustolovina u dječijoj mašti kreiraju imaginarne svjetove koji postaju stvarniji od realnosti. Vjerujući da pravda i istina moraju pobijediti spremni su suočiti se sa najvećim opasnostima i pokazati odraslima šta znači biti hrabar, odan i pošten. U predstavi igraju Aldin Tucić, Suada Ahmetašević, Edin Avdagić, Mirza Dervišić, Edhem Husić, Semir Krivić, Damir Kustura, Ivana Vojinović i Saša Krmpotić.