Završen 19. susret pozorišta lutaka
0

"Vuk i sedam jarića u muzeju bajki" najbolja predstava

FENA
Predstava "Vuk i sedam jarića u muzeju bajki" u režiji Biserke Kolevske i Predraga Bjeloševića, koju su izveli članova Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, proglašena je najboljom u cjelini na sinoć završenom 19. susretu pozorišta lutaka BiH.

Također, ovom pozorištu pripala je nagrada za najbolju kolektivnu interpretaciju likova kao i nagrada za najbolju scenografiju, koja je dodijeljena Marijeti Golomehovoj.

Nagrada za najbolju režiju uručena je Dubravki Zrnčić-Kulenović za režiju predstave "Patuljak nam priča" Studija lutkarstva Sarajevo.

Po ocjeni Stručnog žirija u kojem su bili Edvard Majaron, Maja Lučić i Almir Imširević, najbolju lutkarsku interpretaciju imala je Jadranka Popović-Miljko u predstavi "Šuma Striborova", koju su odigrali članovi Kazališta lutaka iz Mostara.

Nagrada za izuzetan solistički nastup i animaciju pripala je Jasminki Požek-Božuta za predstavu "Patuljak nam priča", sarajevskog Studija lutkarstva.

Za kreaciju lutaka u predstavi "Patuljak nam priča" nagrađene su Danijela Madacky i Adisa Vatreš dok je nagrada za originalnu muziku u istoj predstavi dodijeljena Ivanu Vrhuncu.

Po mišljenju članova Dječijeg žirija najbolja predstava u takmičarskom programu 19. susreta pozorišta lutaka BiH bila je "Pinokio" u izvedbi Pozorišta lutaka Mostar.