{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vrt uživanja" Mladena Miljanovića u Muzeju savremene umjetnosti RS

S
25.12.2013. u 11:14
1
6
"Vrt uživanja" Mladena Miljanovića u Muzeju savremene umjetnosti RS
1
"Vrt uživanja" Mladena Miljanovića u Muzeju savremene umjetnosti RS
U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjoj Luci sutra će biti otvorena izložba "Vrt uživanja", umjetnika Mladena Miljanovića.
Projekat "Vrt uživanja" u produkciji Muzeja savremene umjetnosti RS predstavljao je BiH na 55. Venecijanskom bijenalu od 30. maja do 24. novembra.

Ovo je posljednja izložba u ovoj godini koja je osmišljena s ciljem obilježavanja najznačajnijeg internacionalnog projekta Muzeja, koji se sa velikim uspjehom predstavio na najvećoj smotri savremene umjetnosti u svijetu, saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti.

Osim radova prikazanih u Veneciji, izložbu će pratiti i obimna dokumentacija, koja će prikazati sve aspekte organizacije Nacionalnog paviljona i produkcije izložbe.

Kustos izložbe Sarita Vujković u katalogu navodi da Miljanović u svom radu gotovo antropološki "secira" ljudski život, da ga zanimaju sličnosti i razlike među ljudima, kako ljudi žive, šta misle i kako se odnose prema svojim individualnim užicima.

Inicijativu za zvanično učešće BiH na međunarodnoj izložbi savremene umjetnosti u Veneciji pokrenuo je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, koji je ujedno bio i organizator i producent ovogodišnjeg paviljona.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati. Izložba će biti otvorena do 26. januara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: