|

"Vrt uživanja" Mladena Miljanovića u Muzeju savremene umjetnosti RS

"Vrt uživanja" Mladena Miljanovića u Muzeju savremene umjetnosti RS
1
S
SRNA
25.12.2013. u 11:14
6
komentara
1

dijeljenja
"Vrt uživanja" Mladena Miljanovića u Muzeju savremene umjetnosti RS
U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjoj Luci sutra će biti otvorena izložba "Vrt uživanja", umjetnika Mladena Miljanovića.
Projekat "Vrt uživanja" u produkciji Muzeja savremene umjetnosti RS predstavljao je BiH na 55. Venecijanskom bijenalu od 30. maja do 24. novembra.

Ovo je posljednja izložba u ovoj godini koja je osmišljena s ciljem obilježavanja najznačajnijeg internacionalnog projekta Muzeja, koji se sa velikim uspjehom predstavio na najvećoj smotri savremene umjetnosti u svijetu, saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti.

Osim radova prikazanih u Veneciji, izložbu će pratiti i obimna dokumentacija, koja će prikazati sve aspekte organizacije Nacionalnog paviljona i produkcije izložbe.

Kustos izložbe Sarita Vujković u katalogu navodi da Miljanović u svom radu gotovo antropološki "secira" ljudski život, da ga zanimaju sličnosti i razlike među ljudima, kako ljudi žive, šta misle i kako se odnose prema svojim individualnim užicima.

Inicijativu za zvanično učešće BiH na međunarodnoj izložbi savremene umjetnosti u Veneciji pokrenuo je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, koji je ujedno bio i organizator i producent ovogodišnjeg paviljona.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati. Izložba će biti otvorena do 26. januara.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...