Dio programa Otvorena scena
12

"Vrijeme čekanja" u srijedu na sceni SARTR-a

Klix.ba
Scena iz predstave "Vrijeme čekanja"
Scena iz predstave "Vrijeme čekanja"
U srijedu, 6. juna u 20:00 sati kao dio programa Otvorena scena Sarajevskog ratnog teatra, publika će imati priliku pogledati predstavu "Vrijeme čekanja" u režiji Jasne Diklić.

"Vrijeme čekanja" nastalo je po dramskom tekstu "Čekaonica" autora Borisa Liješevića i Branka Dimitrijevića.

Predstava je premijerno izvedena u maju 2011. kao projekt Poetskog teatra mladih Juventa unutar Centra za kulturu Sarajevo. Predstava je do sada imala veći broj izvođenja, a teatarska kritika ju je prepoznala kao pravo teatarsko osvježenje.

"Vrijeme čekanja" predstavlja istinit mozaik današnjeg življenja mladog čovjeka, daje sliku traumatičnog prilagođavanja na nova pravila društvene igre, gdje mlad čovjek neprestano nešto iščekuje, vreba priliku i nada se. Kroz predstavu se osjeti nastojanje da se pomogne mladom čovjeku da lakše i bezbolnije uđe u svijet realnosti.

U predstavi igra sjana umjetnička ekipa mladih glumaca: Ivana Vojinović, Adi Hrustremović, Edin Avdagić te glumica Sarajevskog ratnog teatra Amila Terzimehić.

Dramaturgiju potpisuju Asja Krsmanović, koreografiju Jelena Rusjan, izradu lutaka Mirjana Čistopoljski, kao suradnici tu su i Adis Omerović i Mario Drmač

Karte se mogu rezervirati na telefone: 033/664-070 i 061/434-846 ili u prostorijama Sarajevskog ratnog teatra, svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 sati. Ulaznice koštaju 5 KM , a za grupne posjete, učenike, studente i penzionere 3 KM.