{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vrijeme čekanja“ na sceni Sarajevskog ratnog teatra

11.12.2012. u 20:59
7
0
"Vrijeme čekanja“ na sceni Sarajevskog ratnog teatra
7
"Vrijeme čekanja“ na sceni Sarajevskog ratnog teatra
U četvrtak, 13. decembra 2012. godine, publika će na sceni Sarajevskog ratnog teatra imati priliku pogledati predstavu “Vrijeme čekanja” koja je rađena u režiji Jasne Diklić, a prema tekstu “Čekaonica” autora Borisa Lijaševića i Branka Dimitrijevića.
Predstava je premijerno izvedena u maju 2011. godine kao projekt Poetskog teatra mladih “Juventa” unutar Centra za kulturu “Sarajevo”. Predstava je na repertoaru u 20 sati, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni po cijeni od 5KM, uz mogućnost popusta za penzionere/penzionerke, studente/studentice i učenike/učenice srednjih i osnovnih škola.

Predstava je do sada imala veći broj izvođenja, a teatarska kritika ju je prepoznala kao pravo teatarsko osvježenje. “Vrijeme čekanja” predstavlja istinit mozaik današnjeg življenja mladog čovjeka, te daje sliku traumatičnog prilagođavanja na nova pravila društvene igre, gdje mlad čovjek neprestano nešto iščekuje, vreba priliku i nada se.

Kroz predstavu se osjeti nastojanje da se pomogne mladom čovjeku da lakše i bezbolnije uđe u svijet realnosti, i da se suoči sa svim iskušenjima i preprekama koje čekaju mladog čovjeka.

U predstavi su uloge ostvarili mladi sarajevski glumci, koji se i sami suočavaju sa problemima i poteškoćama, Ivana Vojinović, Adi Hrustremović, Edin Avdagić i Amila Terzimehić, te čine priču vremena čekanja u našoj zemlji još bližom i personalnijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: