Kultura
3

"Vrijeme čekanja" 12. septembra u SARTR-u

Klix.ba
U okviru Otvorene scene Sarajevskog ratnog teatra večer, 12. septembra 2012. godine, od 20 sati, publika će imati priliku pogledati predstavu “Vrijeme čekanja” koja je rađena u režiji Jasne Diklić, a prema tekstu “Čekaonica” autora Borisa Lijaševića i Branka Dimitrijevića.

.Predstava je premijerno izvedena u maju 2011. godine kao projekt Poetskog teatra mladih Juventa unutar Centra za kulturu Sarajevo. Predstava je do sada imala veći broj izvođenja, a teatarska kritika ju je prepoznala kao pravo teatarsko osvježenje.

"Vrijeme čekanja" predstavlja istinit mozaik današnjeg življenja mladog čovjeka, te daje sliku traumatičnog prilagođavanja na nova pravila društvene igre, gdje mlad čovjek neprestano nešto iščekuje, vreba priliku i nada se.

Kroz predstavu se osjeti nastojanje da se pomogne mladom čovjeku da lakše i bezbolnije uđe u svijet realnosti.

Uloge su ostvarili: Ivana Vojinović, Adi Hrustremović, Edin Avdagić i Amila Terzimehić. Dramaturgiju potpisuju Asja Krsmanović, koreografiju Jelena Rusjan, izradu lutaka Mirjana Čistopoljski, a kao saradnici se izdvajaju Adis Omerović i Mario Drmač.

Predstava je na programu u 20:00 sati. Ulaznice koštaju 5 KM , a za grupne posjete, učenike, studente i penzionere 3 KM.