Nemojte propustiti
10

Vrhunske predstave na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu

E. Sk.
Dramska predstava "Sve se nekako preživi, osim smrti" rađena prema tekstu Ljubice Ostojić u režiji Dine Mustafića bit će izvedena u subotu, 7. marta u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze. Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

Balet "Pepeljuga" u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva, izvest će ansambl i solisti Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati Dario Vučić u utorak, 10. marta.

Jeste li spremni za modnu reviju, autograme, Elvisa, Marilyn Monroe? Sve to vas očekuje 10. marta u 19:30 sati, poručuju iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Na maloj sceni EN FACE u srijedu 11. marta s početkom u 19:30 sati bit će izvedena dramska predstave "Sedam dana kasnije" rađena u adaptaciji i režiji Gradimira Gojera, nastala prema ispovijestima, koje je Svetlana Broz sabrala u svoju knjigu "Dobri ljudi u vremenu zla".

Predstava "Snijeg" koju je prema motivima istoimenog romana nobelovca Orhana Pamuka režirao Dino Mustafić, adaptaciju teksta i dramatrugiju potpisale Bojana Vidosavljević i Emina Omerović na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, bit će izvedena u četvrtak, 12. marta u 19:30 sati.

Pozorišno ostvarenje Brehtov "Kavkaski krug kredom", u režiji Paola Mađelija (Paolo Magelli) publika će moći pogledati u subotu, 14. marta u 19:30 sati. Predstava je rađena u koprodukciji NPS i Scene MESS.